Historien bag Kitto Design

  • 4 minutters læsning

Vejen hertil
Som stifter og designer bag Kitto Design, har jeg startet forretningen med mit hjerte 100% dedikeret til projektet. Selvom indtjening altid vil være omdrejningspunktet for en forretnings overlevelse, så har det ikke været hovedgrunden til min opstart. Min drøm siden lille, har altid været at blive designer. Penge og omsætning var derfor ikke øverst på listen, til trods for at jeg selvfølgelig altid har drømt om, at kunne leve af dét, som jeg virkelig elsker. Det tror jeg, et hvert menneske drømmer om. Dét der var drivkraften bag, at jeg tog springet ud i at starte op for alvor, var at corona ramte, og tiden pludselig var der til at prøve chancen af.
Jeg var sendt hjem fra mit primære job som tjener, indtil Corona-tiden ville ligge sig. Før corona ramte vores lille verden, kørte jeg webshoppen som en lille, hyggelig sidehobby, og derfor mere bare som lille fritidsbeskæftigelse. En beskæftigelse som var ideal for mig, når jeg om aftenen kom hjem fra Illum og bare trængte til ren afslapning. Derudover, som mange efterhånden nok har hørt, læst eller fundet frem til på anden vis, så har mit kreative projekt også været et springbræt fra en spiseforstyrrelses arme, jeg sad fast i. Med det mener jeg, at da jeg var fanget i anoreksiens arme, var kunst min måde at aflede tankerne på – kunsten var også mit værktøj under sygdommen, da jeg var nødsaget til at finde på noget jeg kunne lave, mens jeg kun måtte sidde ned. Dengang var mine motiver mere af børnelignende karakter, som produktet fra denne kollektion: https://kittodesign.com/collections/bornemotiver

Det er dog vigtigt for mig at sige, at min spiseforstyrrelse ikke skal være mit designprojekts kerne. Det er slet ikke den historie, der skal have opmærksomhed, eller på nogen måde vær noget, som jeg søger medlidenhed gennem eller for.
Jeg har udelukkende brugt den historie, med henblik på at fortælle andre piger, at der altid er lys for enden af tunnelen, så længe man tror på, at alt kan lade sig gøre. Jeg vil derfor af hjertet ønske, at jeg, med min lille historie,  kan give håb og mod til andre piger, hvorind I kæmper med spiseforstyrrelse eller på anden vis lider under en hård tid i jeres liv. Der er altid en vej ud, lige gyldigt hvor mørkt det hele kan synes at se ud.

Jeg er bogstaveligt talt opvokset med en pensel og blyant i hånden, da jeg er så heldig at have en mor, der har en, mindst lige så stor kærlighed til at bruge sin kreative sans, som jeg. På billedet her, ses samtidig, hvor smilende og positiv en  mor jeg har - hun er grunden til, at jeg er kommet stærkere ud på den anden side:
https://kittodesign.com/blogs/news/historien-bag-kitto-design

Vi startede op sammen, men i takt med at det blev mere travlt, valgte min mor at sige, at hun så det som fritid, grundet hun til daglig arbejder med børn som sit primære job. Jeg var dog en lille pige, der stadig drømte om, at jeg en dag ville kunne leve af min kreative drøm.

Webshoppen startede jeg op i gymnasietiden.

Dengang bestilte kunderne efter eget ønske til farver, antal mennesker i familien med navne, citater og andet, som vist i linket tidligere. Jeg fik trykt babymotiverne på bodystockings og hagesmæk, og det gik egentlig også okay. Som tiden gik, og jeg flyttede til København, lagde jeg det en smule i baggrunden, grundet mit fuldtidsjob som tjener på Illum Rooftop.


Og så var det, som tidligere nævnt, at vi blev ramt af corona-tiden. De første to uger, hvor jeg gik hjemme, gik jeg en masse ture med veninder, kastede mig ud i at finde hyggen i at bage og foretog mig i det hele taget ting, som jeg ikke havde haft tid til i lang tid. Det var dog begrænset, hvor længe man kunne få tiden til at gå med gåture og bagning. Og det var hér at ”Modern Design”, https://kittodesign.com/collections/modern-designs, udviklede sig – jeg greb min tegneblok og kastede mig ud i nogle helt nye motiver sammenlignet med dem, jeg havde malet og tegnet i alle årene indtil nu. Det startede for sjov, og ja - nu er det blevet til alt det i ser på webshoppen. Det vigtige for mig er, at I altid tænker på, når I kigger på mine designs, at der er en historie med dem alle sammen. Hvert og ét design er unikt. Ingen er ens, og alle er tegnet i hånden. 

Min plan er at begynde at lave nogle små fortællinger, hvor jeg forklarer historierne bag hvert enkelt design, delt op af flere gange - et indlæg for hvert design. Med ”Modern Design” og ”Modern Collection” er min største drøm, at den her gode stime kan fortsætte, så jeg kan ende med at leve af dét, som jeg elsker allermest.

Tusind tak fordi at I læste med, og så håber jeg virkelig, at I vil have det unikke koncept i baghovedet, når I måske kigger rundt på min webshop og overvejer at bestille.

I får et produkt, som ikke alle render rundt med. Tak igen.
https://kittodesign.com


Mange hilsener
Mette Marie Bruun

Kitto Design

Stifter af Kitto Design, Mette Marie Bruun

Find produkt

z